Περι της Διακομματικής Επιτροπής για Ανάπτυξη της Θράκης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ν. Ροδόπης-Ν. Έβρου έπειτα από συνεδρίαση του ασχολήθηκε με το θέμα της επίσκεψης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι ως ΔΣ αξιολογεί θετικά ως πρωτοβουλία την επιτροπή που δημιουργήθηκε και ελπίζουμε ότι θα ασχοληθεί  πραγματικά με τα προβλήματα, σε συνεργασία και με τα εμπλεκόμενα μέρη να αναζητηθούν διεξοδικά λύσεις για την ανάπτυξη της  Θράκης. Η παιδεία αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη και η μειονοτική εκπαίδευση χρειάζεται θαρραλέες παρεμβάσεις.

 Επειδή κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της κ. Ντόρας Μπακογιάννη  έγιναν αναφορές και στο θέμα της Μειονοτικής εκπαίδευσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακουστούν οι απόψεις των συλλόγων δασκάλων της περιοχής που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

O σύλλογος μας αποτελείται από μέλη που αποτελούν εξ ολοκλήρου το εκπαιδευτικό προσωπικό του Μειονοτικού προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων των Νομών Ροδόπης και Έβρου. Ως εκ τούτου θα ήταν τουλάχιστον χρήσιμες και απαραίτητες  αν όχι επιβεβλημένες οι απόψεις και οι προτάσεις μας, αφού πρόκειται να συζητηθεί η Μειονοτική Εκπαίδευση.

Σας θυμίζουμε πως ως σύλλογος έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας κατά καιρούς στο Υπουργείο Παιδείας αλλά είμαστε έτοιμοι να τις καταθέσουμε σε εσάς και φυσικά να συμμετάσχουμε στη διαβούλευση που ξεκινάει τώρα ώστε να συνεισφέρουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη σωστή αποτύπωση των ζητημάτων που άπτονται της Μειονοτικής Εκπαίδευσης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir